Dr. György István

BUDAPEST X. KERÜLET BUDAPEST XIX. KERÜLET9. választókerület
2017 Dec. 15 12:00

Rekordok dőltek a jótékonysági koncerten

Minden eddiginél nagyobb, 4 millió forintos adomány gyűlt össze idén dr. György István, Budapest kormánymegbízottja és a Póka Egon Experience zenekar hagyományos jótékonysági koncertjén. A bevételből ezúttal is kőbányai és kispesti gyermekek nyári táborozását, valamint a két kerületben működő hátrányos helyzetű gyermekeit segítő szervezeteknek, valamint kőbányai és kispesti fogyatékossággal élőket is támogatnak.

Hetedik alkalommal tartotta meg dr. György István, Budapest kormánymegbízottja és a Póka Egon Experience együttes a már hagyományos „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertjét a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) nagytermében, idén is teltház előtt.

A jótékonysági koncert bevétele rekordot döntött: a 4 millió forint gyűlt össze a nagylelkű felajánlásokból, amelyből – az elmúlt két évhez hasonlóan – most is kőbányai és kispesti gyermekek nyári táborozását támogatják, de 100-100 ezer forinttal segítik a Kőbányai Gyermekek Átmeneti Otthonát, a Kőbányai Komplex Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolát, valamint a kispesti fogyatékossággal élőket segítő Gyöngyszem Alapítványt.

A 2011 óta minden évben az Advent elején megrendezett jótékonysági eseteken eddig összesen 19 millió forint gyűlt össze, amelyből már közel 400 kőbányai és kispesti gyermek nyári táborozását segítették. Korábban hozzájárultak a Kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához, fitnesz eszközöket és számítógépeket ajándékoztak a kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonának. A kispesti és kőbányai idősotthonokra is gondoltak, nekik masszázsfoteleket, háztartási- és egészségügyi eszközöket, televíziót és rádiót vásároltak. De a Minden Gyermek Lakjon Jól és a Down Alapítványokat is támogatták, és egy kőbányai vesebeteg kislány műtétjéhez, valamint egy sclerosis multiplexben szenvedő édesanya gyógyulásához is segítséget nyújtottak.

A koncerten olyan klasszikus dalok csendültek fel, mint a Pocsolyába léptem, a Régi csibészek, vagy a Darabokra törted a szívem, de Kőbányai Zenei Stúdió tanárai és növendékei egy-egy Santana, vagy Led Zeppelin sláger erejéig megvillantották tehetségüket. Sőt, egy szám erejéig Kucsák László és Révész Máriusz is gitárt, illetve mikrofont ragadtak és csatlakoztak a zenekarhoz.

– Egonnal 1990-ben kötöttünk barátságot, amikor ő önkormányzati képviselő, én pedig polgármester lettem Kőbányán. Akkor vetette fel először a közös zenélés lehetőségét – mesélt a kezdetekről dr. György István –, meg is alakult egy „testületi zenekar”, volt is pár fellépésünk. Aztán – tette hozzá – 2010 után, főpolgármester-helyettesként meséltem kollégáimnak ezekről a régi szép zenés élményeimről és az akkori közvetlen munkatársam, Dódity Gabriella vetette fel, hogy ezt össze lehetne kötni a jótékonysággal. Meg is született az ötlet, Egonék pedig egyből csatlakoztak a kezdeményezéshez. Velünk tartott Fekete-Kovács Kornél, Benkő László, dr. Gyimesi László és – az utóbbi évek állandó közreműködője – Sipeki Zoltán is, aki Zorán első gitárosa.

– Istvánnal az első pillanattól szimpatizáltunk egymással, sokszor és jókat zenéltünk együtt – emlékezett vissza Póka Egon a barátság, és a közös muzsikálás kezdeteire. – Mindenki arcán látszott és látszik a boldogság most is, jó együtt repülni a zene szárnyán. István szerénykedik, de nincs miért – hangsúlyozta –, hiszen ő lehet, hogy hozzánk képest hobbigitáros, de együtt mindig komoly produkciót sikerült nyújtanunk: ez igazi örömzene egy jó ügyért – mondta a rocklegenda.

Dr. György István

BUDAPEST X. KERÜLET, BUDAPEST XIX. KERÜLET
  • istvan.gyorgy@fidesz.hu
  • Kőbánya: 1/260-2714
    Kispest: 20/242-7079
  • Halom u.
    szerda-csütörtök: 14.00-17.00

Ady Endre út
    hétfő-péntek: 10.00-18.00
  • 1105 BUDAPEST X. KERÜLET,
    BUDAPEST XIX. KERÜLET
  • BUDAPEST X. KERÜLET
    1105 Budapest, Halom utca 37/b

BUDAPEST XIX. KERÜLET
    1196 Budapest, Ady Endre út 91.
eseménynaptár