Dr. György István

BUDAPEST X. KERÜLET BUDAPEST XIX. KERÜLET9. választókerület
2018 Mar. 17 20:41

130 éves a Törekvés Művelődési Központ

 

A kőbányai Törekvés Művelődési Központ fennállásának 130. évfordulóját ünnepeltük a Művészetek Palotájában. Köszönöm a Töri munkáját, amellyel színvonalas programokkal gazdagítja, ápolja Magyarország kultúráját és öregbíti Kőbánya jó hírét.

 

Megtisztelve érzem magam, hogy Kovács Róbert polgármester úrral és Révész Máriusz országgyűlési képviselő úrral fővédnökként, illetve védnökként működhettünk közre egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező kulturális intézmény színvonalas jubileumi rendezvényén.

Tovább »
2018 Mar. 15 20:28

A magyar szabadság napját ünnepeltük Kőbányán és Kispesten

 

Kőbányán március 14-én este hagyományos fáklyás-gyertyafényes felvonulással emlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Március 15-én pedig Kispesten a Kossuth szobornál hagyományunkat folytatva közösen elszavaltuk a Nemzeti Dalt, s onnan indultunk együtt a Békemenetre, hogy az Országház előtt nemzetünk főterén, a Kossuth téren megtekintsük az ünnepi műsort és meghallgassuk Orbán Viktor miniszterelnök úr beszédét.

 

Azt gondolom, hogy a magyar szabadság és igazságszerető nép. Sokat szenvedett kis népként Európa közepén, nagyhatalmak gyűrűjében csak akkor védhetjük meg szabadságunkat, függetlenségünket, keresztény kultúránkat és nemzeti identitásunkat, ha erős, nemzeti kormánya van országunknak, és szövetségeseket szerzünk. Az Európai Unió  azonban nem azért jött létre, hogy népek csendőre legyen. Ha azonban elveszítjük kormányzóképességünket, külföldről fogják meghatározni, mi történjen országunkban, és egy működésképtelen világ felé vezetik Európát. 

Tovább »
2018 Mar. 13 20:25

Új kézilabdapálya épül a kispesti Vass Lajos Általános Iskolában

 

Mind a vezetők, mind a gyerekek nagyon örülnek a Vass Lajos Általános Iskolában hamarosan megépülő kültéri kézilabda pályának, amely a kormány 3 milliárd forintos programja keretében valósulhat meg Kispesten. A töredezett aszfaltú pályára már igencsak ráfér a csere, főleg így, hogy a Vass Lajos Általános Iskola a Magyar Kézilabda Szövetség partneriskolája lett. Dódity Gabriella kispesti fejlesztéspolitikai tanácsnokkal és Ertelné Csák Judit igazgató asszonnyal erről beszélgettünk ma reggel az iskolában.

 

Örülök a kormány által támogatott fejlesztésnek csakúgy, mint az iskola előtt szintén kormányzati támogatással hamarosan megépülő szabadidő-és sportparknak is.

Tovább »
2018 Mar. 13 20:22

Európa tévúton jár

 

Ha megnézzük, mi zajlik Európában, láthatjuk, hogy nagyon fontos tétje van a mostani választásnak: Magyarország meg tud-e maradni magyar országnak, vagy bevándorló országgá válunk – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter kőbányai előadásában.

Tovább »

Dr. György István

BUDAPEST X. KERÜLET, BUDAPEST XIX. KERÜLET
 • istvan.gyorgy@fidesz.hu
 • Kőbánya: 1/260-2714
  Kispest: 20/242-7079
 • Halom u.
  szerda-csütörtök: 14.00-17.00

  Ady Endre út
  hétfő-péntek: 10.00-18.00
 • 1105 BUDAPEST X. KERÜLET,
  BUDAPEST XIX. KERÜLET
 • BUDAPEST X. KERÜLET
  1105 Budapest, Halom utca 37/b

  BUDAPEST XIX. KERÜLET
  1196 Budapest, Ady Endre út 91.
eseménynaptár